Veel gestelde vragen

Staat uw vraag niet tussen de veel gestelde vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Algemeen

Een PVC vloer is geschikt om te gebruiken in iedere ruimte van uw woning of bedrijfsruimte. Een PVC vloer is vochtbestendig dus u kunt een PVC vloer dan ook prima leggen in uw keuken of badkamer. De vloer zal niet uitzetten door vocht. Doordat een PVC vloer warmtegeleidend is en niet isoleert, is deze vloer perfect in combinatie met vloerverwarming.

PVC is een ideale keuze voor de badkamer! En wanneer je nog op zoek bent naar een goede vloer voor in jouw badkamer kun je deze optie zeker meenemen in je keuze. Want een PVC vloer in de badkamer staat niet alleen mooi, maar is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en stijlen. Daarnaast profiteer je ook van de sterke eigenschappen van PVC, waardoor de vloer enorm geschikt is voor vochtige plekken als de badkamer. Een mooie houtlook vloer in de badkamer of toch tegels? Je hebt de keuze uit heel veel mooie PVC vloeren voor de badkamer.

Ja PVC vloeren kunnen tegen vocht, mits ze niet te lang in aanraking komen met water. Ze zijn dus zeer geschikt voor badkamer, wc of keuken, mits er niet te lang water op de vloer blijft staan.

Een PVC vloer is ook geschikt voor een trap, mits de ondergrond van de trap glad is.

Uiteraard omdat het product zo dun is geleidt het makkelijk de warmte naar boven. Tevens neemt de PVC vloer makkelijk de kamertemperatuur op.

De maximale vloer temperatuur mag maximaal 27 graden zijn anders kan dit schade aanbrengen aan de PVC vloer.

De dikte van pvc is afhankelijk van het type vloer. Verlijmbare PVC stroken en tegels zijn 3 mm dik. Click en losleg zijn 5 mm.

Een PVC vloer ligt rechtstreeks op de afwerkvloer en past zich door het gewicht aan de ondergrond aan, dit in tegenstelling tot een laminaatvloer.

De garantie varieert tussen de 10 en 20 jaar. De garantie geldt op de slijtlaag van de PVC vloer.

De levensduur van een kwalitatief hoogwaardige pvc-vloer kan oplopen tot 30 jaar. Het is wel belangrijk dat de vloer op de juiste manier wordt onderhouden, anders zal de vloer minder lang meegaan.

Pvc dat zwevend (of los) is gelegd kun je makkelijk zelf verwijderen. Dit kan handig zijn als de vloer is beschadigd en je de vloer wilt repareren.

Gelijmd pvc is lastiger te verwijderen, zeker als er ook vloerverwarming onder zit. Laat dit dus liever over aan een vloerenspecialist.

Aanschaf PVC vloer

Wij adviseren u om te kiezen voor een a-merk zoals Tajima. Er zijn veel goedkope PVC vloeren op de markt echter zijn deze over het algemeen niet krasbestendig of maatvast.

  • Reken 5% snijverlies voor pvc-stroken
  • Reken 10% snijverlies voor pvc-tegels
  • Reken 15% snijverlies voor een visgraatpatroon

Leggen van een PVC vloer

De ondervloer moet voldoende droog, schoon, glad en stabiel zijn. Het is 9 van de 10 keer het beste om een egaline vloer toe te passen, want dit is een harde ondervloer die u mooi glad kunt opschuren.

De kamertemperatuur moet minimaal 18 graden zijn.

Ja een PVC strook kan vervangen worden mits hij voldoende is verwarmd d.m.v. een föhn.

Dat deze helemaal glad en schoon is. PVC is maar 3 of 5 mm dik is. Alle oneffenheden (zoals bijvoorbeeld een zandkorrel) zullen doortekenen. Dit zult u dan altijd door de vloer heen zien.

Ja de pakken moet 48 uur voor het leggen in de ruimte waar het komt acclimatiseren.

PVC vloeren mogen maximaal 1 % krimpen.

Als u kiest voor klik PVC dan kan het over harde vloeren heen gelegd worden. Heeft u een tegelvloer? Dan moeten eerst wel de voegen dicht gesmeerd worden. Over tapijt of vinyl is niet mogelijk. Bij plak PVC kan het over plavuizen gelegd worden alleen dan moet er eerst wel geëgaliseerd worden. Bij andere vloeren is het beter om deze eerst te verwijderen en dan te egaliseren want anders kan het vocht van de egaline nergens naar toe.

Het leggen van plak PVC kun je het best aan een professional overlaten, omdat de dekvloer moet worden geëgaliseerd. Hier kan Tajima je bij helpen. Zo weet je zeker dat je geen oneffenheden zult zien in je nieuwe vloer. Een click PVC vloer heeft als voordeel dat je ‘m zelf kunt leggen als je handig bent. Je klikt de PVC stroken gemakkelijk in elkaar, net als bij laminaat. Laat je het leggen liever aan een expert over? Dat begrijpen we. Maak gebruik van onze professionele plaatsingsservice. Onze ervaren stoffeerders zorgen dat je zo snel mogelijk geniet van een perfect gelegde PVC vloer.

Onderhoud PVC vloer

Gebruik schoonloopmatten bij de voor- en achterdeur.

Het onderhoud aan uw PVC vloer is eenvoudig. Vegen, stofzuigen of dweilen met allesreiniger vooral geen groene zeep. Zand veroorzaakt namelijk krassen op de vloer.

Ook kunt u 1 keer per jaar een polish aanbrengen om u PVC vloer extra te beschermen.

Oppervlakkige krassen kunnen vrij eenvoudig verwijderd worden, maar diepere krassen kun je beter later weghalen door een vloerenspecialist

Schuivend meubilair kan lelijke krassen veroorzaken in je nieuwe vloer. Om de levensduur van je pvc-vloer te verlengen, breng je het liefst antikras vilt aan onder de pootjes van de meubels. Je kunt dit eenvoudig onder de stoelpoten en onder de kasten plakken.

Je kunt ook stoelpootbeschermers gebruiken, maar let er dan wel op dat deze speciaal geschikt zijn voor pvc-vloeren. Rubber kan namelijk zwarte strepen maken op de vloer en deze kun je niet zo makkelijk verwijderen. Voorkomen is dus beter.

Ben je van plan om een bureaustoel met zwenkwielen te gebruiken op de vloer? Bescherm de vloer dan met een speciale kunststof mat of gebruik speciale, niet krassende zwenkwielen onder de stoel.

meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u nog meer informatie? Neem dan nu contact met ons op!