Zorgboerderijen

Over het project

In de vier huizen wonen 28 bewoners. Ze kunnen niet meer zelfstandig wonen omdat ze dementerend zijn of intensieve zorg nodig hebben vanwege lichamelijke beperkingen. Los daarvan hebben de bewoners nog meer met elkaar gemeen: ze brachten hun leven allemaal door in het buitengebied van de Peel. De meesten hebben hun wortels in Zeilberg of omringende delen van Deurne.

In het kort:

In dit project:

Volop aandacht voor de bewoner

Het is precies om die reden dat zorginstelling De Zorgboog vier boerderijen liet bouwen aan de rand van Zeilberg. In Zeilberg en Deurne wonen juist veel mensen die hun hele leven in agrarisch gebied hebben geleefd. Met ruimte om hen heen en een vrij uitzicht.

Al die eigenschappen komen daarom terug in de kleinschalige woonvoorziening. Het interieur oogt huiselijk en landelijk, met rustgevende kleuren en de uitstraling van houten vloeren.

Onze Ambiente plank paste precies in dat beeld. De planken zijn volledig verlijmd en eenvoudig te reinigen. Alle gemakken van een onderhoudsvriendelijke vloer en toch de warme uitstraling van hout.