Atrium Brussel

Over het project

City Atrium, gelegen bij het Noordstation in Brussel, voorziet kantoorruimtes en een ondergrondse parking met een oppervlakte van ± 60.000 m2.

Het gebouw bestaat uit drie delen die indien gewenst afzonderlijk gebruikt kunnen worden. Twee ervan werden voorzien van een indrukwekkend ‘atrium’, waardoor het daglicht gemakkelijk verspreid wordt naar alle kantoren.

In het kort:

Volop aandacht voor akoestiek

De volgende aspecten werden bij de constructie van het gebouw in rekening genomen:

  • De nabijheid van de spoorlijnen van de drukke “Noord- Zuidverbinding” langs het gebouw, waardoor er veel aandacht aan de akoestiek en trillingseigenschappen werd besteed;
  • De “willekeurige” vorm van het perceel en de aanwezigheid van een hoge steunmuur van de spoorlijn;
  • De eisen van de promotor op het vlak van kwaliteit en flexibiliteit van het gebouw.

Contract-SL losleg tegels

De volgende aspecten werden bij de constructie van het gebouw in rekening genomen:

  • De nabijheid van de spoorlijnen van de drukke “Noord- Zuidverbinding” langs het gebouw, waardoor er veel aandacht aan de akoestiek en trillingseigenschappen werd besteed;
  • De “willekeurige” vorm van het perceel en de aanwezigheid van een hoge steunmuur van de spoorlijn;
  • De eisen van de promotor op het vlak van kwaliteit en flexibiliteit van het gebouw.